Det förbjudna

Det började med att vi pratade om sötsaker. Ska det vara lördagsgodis, godis när som helst eller inget godis alls?

En familj hade jordnötter och lite godis framme i en skål då och då eller för jämnan. Dom barnen var väldigt ointresserade av godis. En familj började introducera godis för sin 4-åring på lördagar och han är helt såld på godis. Sedan gick diskussionen vidare om när man ska ha kaffebröd och baka. Några kände familjer där barnen vägde lite för mycket och då kom vi in på om det var okey att reducera mat.

Vi pratade också om det osynliga sockret t.ex. i kaviar.

Nu övergick diskussionen till om det var lämpligt att förbjuda saker och vi kom in på krigs lego. Öppnar vi dörren och höjer ribban till att acceptera våld när barnen får krigsleksaker? Varför är det så spännande att leka krig, strida och slåss mellan onda och goda? Jag har hört att krigsdrabbade barn leker krig för att leka av sig sin rädsla.

Är det så att alla barn vill leka krig för att leka av sig rädsla? Själv har jag bara sett pojkar leka dessa lekar. Har pojkar en rädsla som inte flickor har?

Är det så att det blir ännu mer spännande när vi förbjuder krigsleksaker? Var går gränsen vid krigsleksaker? Var går din egna gräns?

Vår slutsats blev att vi erbjuder andra leksaker och aktiviteter och att barnen förstår när det är tydliga fantasilekar. Själv känner jag att denna frågan får jag fundera mera på.

Vad tycker du?boy-958477_960_720 vapen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s