Jag känner mig orolig!

iphone-4-415708__180Häromdagen fick jag veta att 7 åringar har egna mobiltelefoner. Nu var det tal om flera barn i en klass. Barnen har med sig telefonen till skolan varje dag.

När jag hade föräldrar kurser för ca 4-5 år sedan var alla rörande överens om att det var lagom att börja med mobil telefoner efter 10-11 års ålder. Det var ganska bra tänk tycker jag, med tanke på att du är omkring 12 år innan du förstår ironi, är mogen att cykla i trafiken osv. Jag kan också tycka att vi inte ska fixera oss vid åldrar men i detta fall tycker jag att vi behöver tänka 2 gånger innan vi ger bort en mobil.

Jag fick också veta att 7-åringarna skickar elaka sms eller elaka filmer till varandra. Det står: du är dum, du är ful, du borde inte finnas m.m. Att utveckla sådan tankar i så tidig ålder och få sms eller filmer kan knäcka dig och sänker din självkänsla totalt.

Här måste vi visa vuxenansvar mycket tydligt! Vi måste sätta upp regler om hur telefonen ska användas och gå igenom den varje dag med barnen.

Förstår ni att jag känner mig orolig?!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s